17 apr. 2013

Aioli på mindre än 2 minuter


Majonnäs och Aioli är bra sås-alternativ ifall man vill dra ner på mejeri-produkterna. Utbudet i mataffärerna är stort, men inte tillräckligt. För hittills har jag inte hittat någon som inte innehåller extra smakförstärkare, stabiliseringsmedel, majssirap, eller kallpressad eko-olja.

Så för att få ett bättre alternativ valde jag nu att testa detta på egen hand,
och jag blev förvånad över hur enkelt och snabbt det gick!


GRUNDRECEPT MAJONNÄS

INNEHÅLL:
1 ägg direkt från kylskåpet 
2dl Kallpressad Eko Rapsolja
1msk Vit- eller rödvinsvinäger
salt/peppar


GÖR SÅHÄR:
- Häll upp allt i en hög bägare.
- Mixa med mixerstav helt i botten tills mer än hälften är tjockt (som på bilden) ,
börja sedan vicka försiktigt, till sist mixa runt i hela.

Håller sig ca 1 vecka i kylen.
Ska & Kan inte värmas upp.


SMAKSÄTTNING

- AIOLI
Jag brukar alltid ha vitlök i för att få bort smaken från rapsoljan

 - BEARNAISE
Tillsätt örter som dragon & timjan

 - DIJONSENAP
- LIMESAFT
- CURRY

Låt stå i kylen över natten så har smakerna fördelats mer och det blir ett bättre resultat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar